Samenwerking met startup OCTO

Door het monitoren van informatie die al in gebouwen aanwezig is kan startup OCTO met realtime-data inzicht geven in bezettingsgraad, energiestromen en comfort. FIMBLE is een samenwerking aangegaan met OCTO om deze realtime-data visueel toegankelijk te maken voor de gebruiker. Met interactieve plattegronden wordt de actuele gebouwinformatie gevisualiseerd door een koppeling met het 3D gebouwinformatie model (BIM).

Tevreden gebruikers

De startup OCTO die energiebeheer, ruimtegebruik en gezondheid in gebouwen optimaliseert, zet gegevens van het pand om in een plan dat geld bespaart, milieuvriendelijk is en een gezond binnenklimaat verzorgt. Hiermee is niet alleen de klant een tevreden gebruiker maar wordt er ook een gezonde werkomgeving gecreëerd voor de gebruikers. In het gebouw hebben zij toegang tot de interactieve plattegronden om te zien waar zij moeten zijn voor bijvoorbeeld een rustige, koele werkplek of vergaderruimte.

Samenwerking

Beide partijen zijn van mening dat de exploitatie van gebouwen vele malen slimmer kan én moet. Met de eerste kennismaking werd al snel duidelijk dat de partijen OCTO en FIMBLE veel voor elkaar kunnen betekenen. Het unieke systeem van OCTO is nu verrijkt met online 3D viewer van FIMBLE. Hiermee onderscheidt het platform zich op de markt en heeft het een enorm groeipotentieel.

Online 3D viewer

De 3D online omgeving is met behulp van softwareontwikkelaar IRP vormgegeven. In het voorjaar is er hard gewerkt om de viewer te kunnen integreren op het platform van OCTO. De 3D viewer visualiseert het BIM model waar de gebouwdata realtime wordt bijwerkt met de verzamelde gebouwdata van OCTO. Inmiddels zijn er al meerdere projecten met diversen gebouwen die van het systeem gebruikmaken. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden om uw gebouw slimmer te maken en te kunnen besparen? Neem dan contact op met ons.